30/12/2019 30/12/2019 Εκοιμήθη ο συνταξιούχος Ιερέας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Δημήτριος Βαϊόπουλος. Ο μακαριστός π. Δημήτριος Βαϊόπουλος γεννήθηκε το έτος 1938 στο Γερακλή Δομοκού και ανετράφη από ευσεβείς γονείς. Από μικρή ηλικία είχε τον πόθο για την Ιερωσύνη, την οποία και διηκόνησε επαξίως μετά φόβου και αγάπης έως και την τελευταία πνοή της ζωής του. Ενυμφεύθη την...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:33

Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Βαϊόπουλος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Βαϊόπουλος

Εκοιμήθη ο συνταξιούχος Ιερέας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Δημήτριος Βαϊόπουλος.

Ο μακαριστός π. Δημήτριος Βαϊόπουλος γεννήθηκε το έτος 1938 στο Γερακλή Δομοκού και ανετράφη από ευσεβείς γονείς. Από μικρή ηλικία είχε τον πόθο για την Ιερωσύνη, την οποία και διηκόνησε επαξίως μετά φόβου και αγάπης έως και την τελευταία πνοή της ζωής του.

Ενυμφεύθη την Ευφροσύνη Καψάλη και μαζί δημιούργησαν μια ευλογημένη οικογένεια, όπου απέκτησαν τρείς κόρες, την Βασιλική, Ευαγγελία και Χρυσούλα, οι οποίες τους εχάρισαν 8 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Έλαβε και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης (του Διακόνου και του Πρεσβυτέρου) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό.

Διηκόνησε για πολλά χρόνια ως Εφημέριος στην γενέτειρά του, το Γερακλή Δομοκού και μετά την Συνταξιοδότησή του διακονούσε ως Εφημέριος στο χωριό Ξυνιάδα Δομοκού.

Από το έτος 2005 ο π. Δημήτριος σήκωνε αγόγγυστα τον βαρύ Σταυρό της χηρείας, μιας και έχασε την αγαπημένη του σύζυγο Πρεσβυτέρα Ευφροσύνη.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού λευίτου Ιερέως π. Δημητρίου θα τελεσθεί την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γερακλή Δομοκού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων