11/01/2020 26/03/2021 Στο άκουσμα της είδησης για τη συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου των Ουκρανικών αερογραμμών, στην Τεχεράνη, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος προσευχήθηκε για όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους στην Πατριαρχική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σεβασμιώτατος ήταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, όταν έμαθε για την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Η Αρχιεπ. Καναδά θρηνεί τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Καναδά θρηνεί τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Στο άκουσμα της είδησης για τη συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου των Ουκρανικών αερογραμμών, στην Τεχεράνη, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος προσευχήθηκε για όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους στην Πατριαρχική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος ήταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, όταν έμαθε για την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή εκατόν εβδομήντα έξι (176) ανθρώπων, μεταξύ των οποίων εξήντα τριών (63) Καναδών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προηγουμένως είχε στείλει συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, εκφράζοντας τη βαθειά του θλίψη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το αεροπορικό δυστύχημα.

«Όταν μία τραγωδία πλήττει τόσους πολλούς Καναδούς, όλοι μαζί σαν μια οικογένεια θρηνούμε, για να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλον και να θυμηθούμε όλους εκείνους που μας άφησαν πρόωρα και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος.
Εκ μέρους όλων των Ελληνορθόδοξων του Καναδά, η Αρχιεπισκοπή εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων αυτής της τραγωδίας και εύχεται όλα τα θύματα να βρουν ανάπαυση στην αγκαλιά του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων