18/12/2018 18/12/2018 Η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτίμησε την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την λεγόμενη ενωτική Σύνοδο στο Κίεβο. Όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Μόσχας kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου δόθηκε εκτίμηση όσων συνέβησαν στη συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου στο χώρο της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, και δηλώθηκε ότι ο νέος θεσμός, για τη δημιουργία...
18 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2018 - 11:01

Τα αποτελέσματα της Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Τα αποτελέσματα της Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατρ. Μόσχας

Η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτίμησε την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την λεγόμενη ενωτική Σύνοδο στο Κίεβο.

Όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Μόσχας kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου δόθηκε εκτίμηση όσων συνέβησαν στη συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου στο χώρο της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, και δηλώθηκε ότι ο νέος θεσμός, για τη δημιουργία του οποίου ανακοίνωσαν στη συνέλευση, προέκυψε μετά την ένωση δύο μη κανονικών θεσμών, της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου.

Στη Σύνοδο τονίστηκε ότι “αυτή η συνέλευση είναι στην ουσία ένωση των σχισματικών και δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Και προστίθεται ότι “για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας δεν έχει αλλάξει κάτι, οι σχισματικοί έμεινα με το σχίσμα, ενώ η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει αληθινή Εκκλησία του Χριστού στην Ουκρανία. Κανένας στον κόσμο δεν αμφισβητεί τις χειροτονήσεις επισκόπων και ιερέων που γίνονται στην Ουκρανική ορθόδοξη Εκκλησία και την αγιότητα των μυστηρίων που τελούνται, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για το νέο θεσμό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων