21/01/2020 21/01/2020 Στις κοινές δράσεις πολιτείας και εκκλησίας αναφορικά με την στήριξη των ευπαθών ομάδων, και κατ’ επέκταση των μεταναστών/προσφύγων, εστιάστηκε η χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργό ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την στήριξη που παρέχει η Εκκλησία στο μεταναστευτικό θέμα και κυρίως σε ό,τι αφορά...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 11:17

Τι είπαν Κ. Μητσοτάκης- Αρχιπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Τι είπαν Κ. Μητσοτάκης- Αρχιπ. Αθηνών

Στις κοινές δράσεις πολιτείας και εκκλησίας αναφορικά με την στήριξη των ευπαθών ομάδων, και κατ’ επέκταση των μεταναστών/προσφύγων, εστιάστηκε η χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργό ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την στήριξη που παρέχει η Εκκλησία στο μεταναστευτικό θέμα και κυρίως σε ό,τι αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ ο διάλογος επεκτάθηκε και σε άλλα θέμα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών και κυρίως το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Το μεταναστευτικό, η αρωγή της εκκλησίας στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, το εργασιακό των Κληρικών, η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και το μάθημα των θρησκευτικών είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας -Πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας την περασμένη Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά η συνάντηση ματαιώθηκε μετά την επίσκεψη στην Αθήνα, του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Την συνάντηση της Παρασκευής, η οποία τελικά ακυρώθηκε, είχε προαναγγείλει στις 14 Ιανουαρίου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μία πολύ σημαντική συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ορθοδοξία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων