07/02/2020 07/02/2020 Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η αστυνομία του Μαυροβουνίου, ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια στις ειρηνικές πομπές και προσευχές εναντίον του νόμου περί θρησκευτικών κοινοτήτων. Την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία της χώρας είχε δηλώσει ότι στο εξής δεν μπορεί να συνοδεύει και να προστατεύει τις πορείες αυτές,...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2020 - 8:21

Μαυροβούνιο: Ανακαλεί η αστυνομία για τις πορείες

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Ανακαλεί η αστυνομία για τις πορείες

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η αστυνομία του Μαυροβουνίου, ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια στις ειρηνικές πομπές και προσευχές εναντίον του νόμου περί θρησκευτικών κοινοτήτων.
Την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία της χώρας είχε δηλώσει ότι στο εξής δεν μπορεί να συνοδεύει και να προστατεύει τις πορείες αυτές, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Επισκοπικού Συμβουλίου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση της αστυνομίας, αν και η Εκκλησία δεν μπορεί να περιφρουρήσει τις πορείες αυτές, “η ασφάλεια και η άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι κοινό συμφέρον του κράτους και κάθε ατόμου”.
“Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω συνθήκες, η αστυνομική υπηρεσία, σύμφωνα με το νόμο και τις σαφώς καθορισμένες διαδικασίες, θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ασφάλεια των διαδηλώσεων και επιμένει στην τήρηση των καθηκόντων και την αυξημένη ευθύνη των διοργανωτών”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων