07/02/2020 07/02/2020 Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αφιερώνει τη φετινή χρονιά 2020 στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, που συνέδεσε το βίο του με την Αλεξανδρινή Εκκλησία, τον πολυθαύμαστο Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πενταπόλεως της Αιγύπτου, διευθυντή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής των Αθηνών και κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αιγίνης. Στη Ζάμπια στην επαρχία Σανγκολα στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου απ’...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2020 - 13:53

Τακτικές λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νεκτάριο στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Τακτικές λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νεκτάριο στη Ζάμπια

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αφιερώνει τη φετινή χρονιά 2020 στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, που συνέδεσε το βίο του με την Αλεξανδρινή Εκκλησία, τον πολυθαύμαστο Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πενταπόλεως της Αιγύπτου, διευθυντή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής των Αθηνών και κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αιγίνης.

Στη Ζάμπια στην επαρχία Σανγκολα στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου απ’ αρχής της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 πμ θα τελούνται τακτικές εβδομαδιαίες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου.

Στόχος οι πιστοί να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την προσφορά του στην εκκλησία,στον Ελληνισμό και στην οικουμένη γενικότερα .

“Ο άγιος Νεκτάριος με τη μεγάλη και αυστηρή ασκητική ζωή του, τη μόνιμη εργασία του στην προσευχή, την ταπείνωση, τη νηστεία, την αγρυπνία και την ακατάπαυστη μελέτη των Αγίων Γραφών και των Πατερικών έργων, την αύξηση των αρετών και την ένθεη πολιτεία του, έγινε ο μέγας και άγιος Ιεράρχης Πενταπόλεως, αξιομίμητος και αυθεντικός συνεχιστής της Ελληνικής Πατερικής Παραδόσεως στο πρόσωπο του αγίου Νεκταρίου εκδηλώνονται οι προϋποθέσεις της συμμετοχής του ανθρώπου στη ζωή του Χριστού. Αυτές είναι η συγχώρεση, η άφεση, η συμφιλίωση, η ειρήνη, η αγάπη”, αναφέρει, η Μητρόπόλη Ζάμπιας σε σχετική ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων