16/02/2020 16/02/2020 Την ετήσια εορταστική του εκδήλωση πραγματοποίησε, σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας. Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες, Ιερομόναχοι Γεώργιος και Τιμόθεος, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και βράβευσαν εκ μέρους της Μονής τους μαθητές που...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 20:54

Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου βράβευσε τους Πολύτεκνους της Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου βράβευσε τους Πολύτεκνους της Χαλκιδικής

Την ετήσια εορταστική του εκδήλωση πραγματοποίησε, σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες, Ιερομόναχοι Γεώργιος και Τιμόθεος, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και βράβευσαν εκ μέρους της Μονής τους μαθητές που αρίστευσαν τη χρόνια που πέρασε αλλά και τις μητέρες τους. Πρόκειται για μια πράξη της Ιεράς Μονής με την οποία στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια σε μια δύσκολη εποχή για το θεσμό της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης. Μαζί με τα βραβεία δόθηκε κι ένα χρηματικό ποσό στον κάθε μαθητή ως ευλογία από τη Μονή. Ο εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ, π. Γεωργιος, χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας στις πολύτεκνες οικογένειες την πατρική αγάπη του Γέροντα.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος Πολυτέκνων Χαλκιδικής κ. Ιφιγένεια Κυριάκου.

Ευλογητική προσφώνηση απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, οποίος τόνισε πως: “η καλύτερη επένδυση για τον τόπο πέρα από την πολύτεκνη οικογένεια δεν υπάρχει” και ανέφερε τη φράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου “δώστε μου καλύτερη οικογένεια να σας δώσω μια καλύτερη κοινωνία”.

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου, ο δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, και η Εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ κ. Τάνια Πράπα.

Εορταστικά άσματα τραγούδησαν η Χορωδία του ΚΑΠΗ Αρναίας καθώς και η Χορωδία των Σημάντρων.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των πολύτεκνων μητέρων της επαρχίας της Χαλκιδικής από τους πατέρες Γεώργιο και Τιμόθεο Βατοπαιδινούς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων