26/02/2020 26/02/2020 Η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας μιλώντας στη φακό της Πεμπτουσίας για το Πρόγραμμα επιμόρφωσης «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση. Β΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Θεσσαλονικείς επιστολών του Απ. Παύλου». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας της Αγίας...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 21:31

«Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση”

Διαδώστε:
«Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση”

Η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας μιλώντας στη φακό της Πεμπτουσίας για το Πρόγραμμα επιμόρφωσης «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση. Β΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Θεσσαλονικείς επιστολών του Απ. Παύλου».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας της Αγίας Γραφής εξετάζοντας τα κείμενα γλωσσικά, πολιτισμικά και θεολογικά.

Συγχρόνως μελετά ευρύτερα την Κοινή Ελληνιστική γλώσσα, στην οποία έχει γραφεί το βιβλικό κείμενο και η οποία αποτελεί σημαντικό κρίκο μέσα στην αδιάλειπτη συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας μέχρι σήμερα. Ως περίπτωση εργασίας επιλέγονται οι δύο προς Θεσσαλονικείς επιστολές και το σύγχρονο προς αυτές πολιτισμικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων