01/03/2020 01/03/2020 Εορτάστηκε στο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής στην Άρια Ναυπλίου η εύρεση της θαυματουργής εικόνας του “φανερωμένου Χριστού”. Ήταν το 1920 όταν μετά από όραμα ο Έλληνας μετανάστης από την Αρκαδία ,Θεόδωρος Ρογκόπουλος ,ο οποίος διέμενε στην Αμερική , ήρθε στο Ναύπλιο και βρήκε την θαυματουργή εικόνα του Χριστού θαμμένη μέσα στο χώμα. Την παραμονή...
01 Μαρτίου, 2020 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 13:46

100 χρόνια από την εύρεση της Εικόνας του Φανερωμένου Χριστού

Διαδώστε:
100 χρόνια από την εύρεση της Εικόνας του Φανερωμένου Χριστού

Εορτάστηκε στο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής στην Άρια Ναυπλίου η εύρεση της θαυματουργής εικόνας του “φανερωμένου Χριστού”.

Ήταν το 1920 όταν μετά από όραμα ο Έλληνας μετανάστης από την Αρκαδία ,Θεόδωρος Ρογκόπουλος ,ο οποίος διέμενε στην Αμερική , ήρθε στο Ναύπλιο και βρήκε την θαυματουργή εικόνα του Χριστού θαμμένη μέσα στο χώμα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο τέλεσε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος .

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της Θαυματουργής εικόνας πέριξ της Μονής.

Η ηγουμένη του Μοναστηριού μοναχή Χαραλαμπία Λαδά , έδωσε προς ανάμνηση της εορτής μία εικόνα του Φανερωμένου Χριστού, πιστό αντίγραφο της πρωτότυπης, σε ανάμνηση των 100 χρόνων από την εύρεση της.

Στις Ιερές ακολουθίες παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Κ.Ρούτουλας , ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός ,ο Διοικητής του ΚΕΜΧ Γ.Γερανιός ,ο Λιμενάρχης Αργολίδας Π. Κοντός κ.α.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων