02/03/2020 02/03/2020 Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται στον Έβρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας δηλώνουν έτοιμες να “πέσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος” δηλώνοντας ότι κανείς δεν θα περάσει. Και οι κάτοικοι βρίσκονται στο πλευρό τους, ενθαρρύνοντας, συνδράμοντας και ψέλνοντας δυνατά τον Εθνικό Ύμνο Σε όλα τα σημεία του νομού, τόσο στο βόρειο όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι, οι επικεφαλής...
02 Μαρτίου, 2020 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 10:10

ΕΒΡΟΣ: Λαός, Κλήρος και Στρατός στις επάλξεις

Διαδώστε:
ΕΒΡΟΣ: Λαός, Κλήρος και Στρατός στις επάλξεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται στον Έβρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας δηλώνουν έτοιμες να “πέσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος” δηλώνοντας ότι κανείς δεν θα περάσει.
Και οι κάτοικοι βρίσκονται στο πλευρό τους, ενθαρρύνοντας, συνδράμοντας και ψέλνοντας δυνατά τον Εθνικό Ύμνο

Σε όλα τα σημεία του νομού, τόσο στο βόρειο όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι, οι επικεφαλής των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και τα μέλη τους, περιμένουν την διαταγή από τους αρμόδιους των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να συνδράμουν όπου χρειάζεται.

“Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και την πατρίδα μόλις μας καλέσουν. Περιμένουμε διαταγές”, λένε στο Evros-news.gr όχι μόνο επικεφαλής αλλά και απλοί Εθνοφύλακες, που εκπαιδεύονται συχνά για τέτοιες δύσκολες στιγμές. “Μόνοι μας φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Όμως βλέπουμε πως στην τουρκική πλευρά υπάρχουν χιλιάδες που με τουρκικό σχέδιο θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Τεράστιες και άξιες συγχαρητηρίων οι προσπάθειες των αστυνομικών και του στρατού, αλλά οι δυνάμεις δεν φτάνουν. Η συνοριογραμμή είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί. Εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Επίσης, γνωρίζουμε ως ντόπιοι πολύ καλύτερα την περιοχή και τα περάσματα, από αρκετά παιδιά της Συνοριοφυλακής. Περιμένουμε λοιπόν διαταγές”, λένε χαρακτηριστικά όλοι.

Σε επιφυλακή και οι καλυβιερηδες του Δέλτα Έβρου

Από το σύλλογο Αινήσιο Δέλτα, στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι καλυβιέρηδες του Δέλτα του Έβρου εκδοθηκε η εξής ανακοίνωση:

Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να επικοινωνήσουν με τον Χρήστο Πασχαλάκη τηλ. 6977509107 για τον καλύτερο συντονισμό προκειμενου να γίνονται διαρκείς περιπολίες στον ποταμό και να αποφευχθούν μαζικές αφιξεις λαθρομεταναστών από την τουρκική πλευρά όπου συνωστίζονται αντιλαμβανόμενοι ότι ο νότιος Έβρος είναι προσπελάσιμος…
Συνδράμουμε στις ελληνικες Αρχές που επιχειρούν με κάθε μέσο γιατί ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε την περιοχή αφού κινούμαστε εκεί νυχθημερόν. Η πατριδα επιτάσσει την συμβολή όλων.
Να προηγηθεί επικοινωνία ώστε να καθοριστούν βάρδιες ετοιμότητας σε όλο το 24ωρο.

Στην Πρώτη Γραμμή η Εκκλησία

Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα των Καστανεών, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το μεσημέρι της Κυριακής, 1ης του μηνός Μαρτίου. Εκεί που οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχυόμενοι από τις δυνάμεις του Στρατού και της Πυροσβεστικής τις τελευταίες μέρες δίνουν τη δική τους μάχη ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με χιλιάδες παράνομους μετανάστες, που με πέτρες, ξύλα και δακρυγόνα επιχειρούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Στις Καστανιές, ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Βασιλείου Μαυρίδη, του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγού Αγγέλου Ιλαρίδη, του Περιφερειακού Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού του Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Πασχάλη Συριτούδη, του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Γρηγορίου Μπουτλιάκη και πλήθους κόσμου.

Οι εστιάτορες στις επάλξεις
Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης Έβρου Νίκος Γεωργιάδης έκανε γνωστό: “Με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου μας και μετά από επικοινωνία με ανθρώπους που βρίσκονται στα σύνορα μας αποφασίστηκε και καλούμε όλα τα μέλη μας να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο για να προσφέρουν Νερά, Χυμούς, Σπαστους καφέδες, κρουασάν και ενεργειακά ποτά για να μεταφερθούν την Δευτέρα το απόγευμα σε σημεία που υπάρχουν δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς με την σειρά μας τους ανθρώπους που φυλάνε τα σύνορα μας κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Σας ευχαριστούμε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων