19/03/2020 19/03/2020 Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάσχεση του ιού και βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ανακοίνωσε πως από σήμερα Πέμπτη 19/3/2020 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων , με κύρωση διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ...
19 Μαρτίου, 2020 - 9:53

Τι αλλάζει από σήμερα σε μετακινήσεις και συναθροίσεις

Διαδώστε:
Τι αλλάζει από σήμερα σε μετακινήσεις και συναθροίσεις

Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάσχεση του ιού και βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Ανακοίνωσε πως από σήμερα Πέμπτη 19/3/2020 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων , με κύρωση διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ ανα πρόσωπο, ανεξαρτήτων τυχόν άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών . Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων . Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση, ότι οι πολίτες πρέπει να μένουν στο σπίτι ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η κυκλοφορία εκτός οικείας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και για συγκεκριμένους λόγους.
Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για την μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων , μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση στην τράπεζα, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων , κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων