01/04/2020 01/04/2020 Στην αρχή σχεδόν κάθε δεκαετίας της σύγχρονης ιστορίας του, το Ιράκ βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Μετά τους βομβαρδισμούς, τον πόλεμο και την επέλαση του ISIS, η χώρα βάλλεται αυτή τη στιγμή και από την πανδημία. Εδώ δεν κινδυνεύουν μόνο οι ευπαθείς ομάδες από τον COVID -19, αλλά και οι “ευάλωτες ομάδες” στις οποίες υπάγονται και οι...
01 Απριλίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 8:40

ΙΡΑΚ: Ανθίζει ο Χριστιανισμός στις άδειες εκκλησίες

Διαδώστε:
ΙΡΑΚ: Ανθίζει ο Χριστιανισμός στις άδειες εκκλησίες

Στην αρχή σχεδόν κάθε δεκαετίας της σύγχρονης ιστορίας του, το Ιράκ βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Μετά τους βομβαρδισμούς, τον πόλεμο και την επέλαση του ISIS, η χώρα βάλλεται αυτή τη στιγμή και από την πανδημία. Εδώ δεν κινδυνεύουν μόνο οι ευπαθείς ομάδες από τον COVID -19, αλλά και οι “ευάλωτες ομάδες” στις οποίες υπάγονται και οι Χριστιανοί.
Το Ιράκ είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για όσους πιστεύουν στον Ιησού και σήμερα η κατάσταση είναι τραγική: Οι Χριστιανοί είναι εκείνοι που εκτοπίστηκαν από τον ISIS κι άλλες εξτρεμιστικές ομάδες, υπέστησαν βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες, δέχθηκαν επιθέσεις στα σπίτια και τις εκκλησίες τους. Κι όχι μόνο άντεξαν, αλλά αυξήθηκαν, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αναζητούσε ελπίδα στον Χριστό.
Για τους Ιρακινούς Χριστιανούς, το χάος και η αβεβαιότητα έχουν πάντα καθορίσει τη ζωή τους. Η σημερινή αβεβαιότητα είναι διαφορετική. Αντί να φύγουν από τα σπίτια τους, οι χριστιανοί μένουν σπίτι και εφαρμόζουν τα πνευματικά διδάγματα που έχουν μάθει καθ ‘όλη τη διάρκεια των διωγμών.
Όπως αναφέρει η οργάνωση International Christian Concern ο αριθμός των Μουσουλμάνων που ασπάζονται το Χριστιανισμό έχει αυξηθεί κυρίως στις μέρες μας, παρά το γεγονός ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές.
“Δύσκολοι χρόνοι συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στο Ιράκ. Όμως, ενώ αυτές οι μέρες είναι διαφορετικές από τις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί του Ιράκ, η πίστη τους βαθαίνει. Εξάλλου, οι διωγμοί τους έχουν διδάξει πολλά για τις ημέρες τις δύσκολες – Και σε αυτές βράχος τους είναι πάντα ο Χριστός, ακόμα και με κλειστές τις εκκλησίες” αναφέρει η ICC.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων