28/12/2018 28/12/2018 Με κατάνυξη και ιδιαίτερη συγκίνηση εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Μααλούλα, της Συρίας, αυτή τη μικρή πόλη κοντά στη Δαμασκό, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν να μιλούν Αραμαϊκά, τη γλώσσα που  μιλούσε ο Χριστός. Σε εκτενές του ρεπορτάζ το RussiaToday αναφέρει ότι οι τεράστιες καταστροφές που υπέστη η χώρα, από τον πολυετή πόλεμο είναι ακόμα εμφανής στους...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:22

Χριστούγεννα στην πόλη που μιλούν τη γλώσσα του Χριστού

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην πόλη που μιλούν τη γλώσσα του Χριστού

Με κατάνυξη και ιδιαίτερη συγκίνηση εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Μααλούλα, της Συρίας, αυτή τη μικρή πόλη κοντά στη Δαμασκό, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν να μιλούν Αραμαϊκά, τη γλώσσα που  μιλούσε ο Χριστός.

Σε εκτενές του ρεπορτάζ το RussiaToday αναφέρει ότι οι τεράστιες καταστροφές που υπέστη η χώρα, από τον πολυετή πόλεμο είναι ακόμα εμφανής στους χριστιανικούς ναούς και τα μοναστήρια. Σπασμένοι σταυροί, κατεστρεμένες τοιχογραφίες και εικόνες κρατούν ζωντανές τις μνήμηες τη φρίκης

Αλλά με την ειρήνη που επιστρέφει στο λίκνο του χριστιανισμού στη Συρία, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στις αρχαίες εκκλησίες.

Δείτε σχετικό βίντεο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων