16/04/2020 16/04/2020 Στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την έδρα της Μητροπόλεως, στην παλιά πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Τσέτνιε, ιερούργησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Ελληνομαθή, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Αρχιστοτελείου Πανεπιστημίου...
16 Απριλίου, 2020 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 20:05

Ελληνομαθής ο νέος Διάκονος στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ελληνομαθής ο νέος Διάκονος στο Μαυροβούνιο

Στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την έδρα της Μητροπόλεως, στην παλιά πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Τσέτνιε, ιερούργησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Ελληνομαθή, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Αρχιστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, π. Μιλίβογια Μπάκιτς.

Στο κήρυγμά του, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος είπε ότι “η αποξένωση από τον Θεό συμβαίνει συνεχώς στον άνθρωπο και το ανθρώπινο γένος”.

Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε, ότι και ο Κύριός μας γιόρτασε το Πάσχα, την γιορτή της απελευθέρωσης και της σωτηρίας με τους μαθητές Του. Και έδειξε με αυτόν τον τρόπο στους μαθητές Του την απέραντη θεανθρώπινη ταπείνωση με την οποία και αυτοί πρέπει να πορεύονται. Έβγαλε τον χιτώνα του, εζώνισε τον εαυτό του και έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του.

Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε επίσης ότι “ο Κύριος έδειξε με τον τρόπο αυτό την αληθινή οδό σε αυτούς που είναι δικοί Του. Είναι η οδός της απείρου ταπείνωσης, η οδός της διακονίας, η οδός της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων