19/04/2020 19/04/2020 Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος που υποδέχθηκε το Άγιο Φως μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ Βλάση, σε δήλωσή του στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μίλησε για την άφιξη του Αγίου Φωτός στέλνοντας όμως και το δικό του μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου μας. Στην επικοινωνία του αυτή έδωσε την πραγματική περιγραφή μιας λιτής υποδοχής, μιλώντας για...
19 Απριλίου, 2020 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2020 - 11:22

Να ζήσουμε το πνευματικό φως, που μας αγιάζει”

Διαδώστε:
Να ζήσουμε το πνευματικό φως, που μας αγιάζει”

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος που υποδέχθηκε το Άγιο Φως μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ Βλάση, σε δήλωσή του στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μίλησε για την άφιξη του Αγίου Φωτός στέλνοντας όμως και το δικό του μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Στην επικοινωνία του αυτή έδωσε την πραγματική περιγραφή μιας λιτής υποδοχής, μιλώντας για την ευλογία αυτή αλλά και για τους περιορισμούς οι οποίοι ακολουθήθηκαν. Ανέφερε μάλιστα ότι εξαρχής υπήρξε προθυμία από δυο αεροπορικές εταιρίες να μεταφέρουν το Άγιο Φως και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά αυτό ήταν κάτι που οι αρμόδιοι δεν επέτρεψαν.

Στην ίδια του δήλωση ευχήθηκε μέσα από αυτή τη δοκιμασία να μας αξιώσει ο Θεός, κάτι βαθύτερο και κάτι ουσαστικότερο ο καθένας μας να πάρει, ώστε η Ανάσταση να μην είναι μόνο ένας εορτασμός αλλά μια πραγματική εσωτερική μεταβολή και παρουσίας της Χάριτος του Θεού στη ζωή μας για να ζήσουμε αυτό το φως το πνευματικό του Χριστού που δυναμώνει τον κάθε άνθρωπο και μας αγιάζει

Δείτε επίσης την εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου για την Ανάσταση και τις μέρες της απομόνωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων