21/04/2020 17/05/2020 Με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β΄, ιερείς ράντισαν με αγιασμό τα κοιμητήρια της Τιφλίδας και άλλων πόλεων της χώρας, την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Πατριαρχείου. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Η Δευτέρα του Πάσχα είναι ιδιαίτερη ημέρα στην Γεωργία, καθώς εκτός από...
21 Απριλίου, 2020 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 17:15

Αγιασμός στα κοιμητήρια της Γεωργίας

Διαδώστε:
Αγιασμός στα κοιμητήρια της Γεωργίας

Με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β΄, ιερείς ράντισαν με αγιασμό τα κοιμητήρια της Τιφλίδας και άλλων πόλεων της χώρας, την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Πατριαρχείου.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι ιδιαίτερη ημέρα στην Γεωργία, καθώς εκτός από τον εορταστικό χαρακτήρα της, είναι και ημέρα μνήμης των νεκρών. Παραδοσιακά, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι πολίτες πηγαίνουν στα κοιμητήρια για να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή, φέρνοντας βαμμένα αυγά και να μοιραστούν μαζί τους τα γιορτινά φαγητά του Πάσχα. Όμως φέτος, η συγκεκριμένη παράδοση δεν τηρήθηκε, καθώς λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού που έχει λάβει η Κυβέρνηση της χώρας, έχει περιοριστεί η πρόσβαση στα κοιμητήρια εώς τις 27 Απριλίου.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ένα παρεμφερές έθιμο τηρείται μέχρι τις μέρες μας και σε ορισμενές περιοχές στην Ελλάδα. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ποντιακή παράδοση, και γι’ αυτό υπάρχει ιδιαίτερα σε κάποιες με έντονο προσφυγικό Ποντιακό στοιχείο, (όπως π.χ. Μεσιανό Πέλλας, Πρωτοχώρι Κοζάνης, Κομοτηνή, Σούρμενα Αττικής, Τύλισος Ηρακλείου κ.α.).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων