22/04/2020 22/04/2020 Τηρώντας την «παράδοση» των τελευταίων ετών η Τουρκία εξακολουθεί να «πουλά» Ορθοδοξία και Ελληνισμό, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες. Τα ελληνορθόδοξα μνημεία αποτελούν το «βασικό τουριστικό» προϊόν της γείτονος χώρα, η οποία όχι μόνο τα προβάλει σε κάθε ευκαιρία, αλλά και επισπεύδει τις εργασίες αποκατάστασής τους προκειμένου να είναι προσβάσιμα σε περισσότερο κόσμο. Η τακτική αυτή...
22 Απριλίου, 2020 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2020 - 8:36

Η Τουρκία “πουλά” τον Άγιο Νικόλαο εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:
Η Τουρκία “πουλά” τον Άγιο Νικόλαο εν μέσω πανδημίας

Τηρώντας την «παράδοση» των τελευταίων ετών η Τουρκία εξακολουθεί να «πουλά» Ορθοδοξία και Ελληνισμό, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες. Τα ελληνορθόδοξα μνημεία αποτελούν το «βασικό τουριστικό» προϊόν της γείτονος χώρα, η οποία όχι μόνο τα προβάλει σε κάθε ευκαιρία, αλλά και επισπεύδει τις εργασίες αποκατάστασής τους προκειμένου να είναι προσβάσιμα σε περισσότερο κόσμο.
Η τακτική αυτή συνεχίζεται και μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη Τουρκία να “πουλά”  αυτή τη φορά τον Άγιο Νικόλαο.
Υπό τον τίτλο “Τουρκική Πνευματικότητα- Αττάλεια” η επίσημη τουρκική υπηρεσία τουρισμού, κυκλοφόρησε ένα ακόμα βίντεο προβολής της χώρας, το οποίο είναι αφιερωμένο κυρίως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων στα Πάταρα

Υπενυμίζεται ότι, το 2020 έχει ανακηρυχθεί ως έτος της αρχαίας πόλης Πάταρα που θεωρείται γενέτειρα του Αγίου Νικολάου.
Το 2019 ήταν έτος της Τροίας, ενώ το 2018 ήταν έτος του Γκιομπεκλί Τεπέ, μιας αρχαιολογικής θέσης στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Τα Πάταρα ήταν μία από τις έξι κορυφαίες πόλεις του Κοινού της Λυκίας, στα παράλια της Μικράς Ασίας. Ο πρώτος οικισμός βρισκόταν στην περιοχή του Κισίκ, στη νότια επαρχία Κας της Αττάλειας. Από το 1988, οπότε και ξεκίνησαν οι ανασκαφές, έχουν έρθει στο φως πολλά σημαντικά ευρήματα, τα οποία ρίχνουν φως στην Ελληνιστική και Κλασική εποχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων