01/05/2020 01/05/2020 Με αυστηρά μέτρα υγιεινής και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφανθεί επί των εξελίξεων αναφορικά με την σταδιακή επιστροφή στη «νέα κανονικότητα». Στην Ιερά Σύνοδο βρέθηκε από νωρίς το πρωί το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις για την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση....
01 Μαΐου, 2020 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2020 - 9:40

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ μέσα από τις εικόνες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η συνεδρίαση της ΔΙΣ μέσα από τις εικόνες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αυστηρά μέτρα υγιεινής και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφανθεί επί των εξελίξεων αναφορικά με την σταδιακή επιστροφή στη «νέα κανονικότητα».

Στην Ιερά Σύνοδο βρέθηκε από νωρίς το πρωί το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις για την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση.

Προσερχόμενος στην ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του Πρακτορείου Ορθοδοξία, Δημήτρη Στρουμπάκο για το αν είναι ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των εκκλησιών, απάντησε:

Στη συνέχεια στο Συνοδικό Μέγαρο προσήλθαν και οι υπόλοιποι Συνοδικοί Ιεράρχες οι οποίοι απέφυγαν τις δηλώσεις.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ Καλλίνικος τόνισε σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ότι είναι ικανοποιημένος που οι Ιεροί Ναοί θα ανοίξουν στις 17 του Μάη τουλάχιστον, διότι αν είχαν ανακοινώσει άλλη ημερομηνία τότε θα υπήρχε πρόβλημα.

Στο δελτίο τύπου που εξεδόθη αναφέρεται ότι η ΔΙΣ «υποδέχεται με ελπίδα το διάγγελμα του πρωθυπουργού τον ο­ποίον συγ­χαί­ρει για τις ευ­χα­ρι­στίες τις ο­ποίες ε­ξέ­φρασε δη­μο­σίως προς την Εκ­κλη­σία της Ελ­λά­δος και σύμ­παντα τον Ι­ερό Κλήρο και τον ευ­σεβή Λαό Αυ­τής, α­να­γνω­ρί­ζον­τας έτσι την συμ­βολή του στην αν­τι­με­τώ­πιση της παν­δη­μίας».

Όπως ενημέρωσε μετά την λήξη, ο  Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος η Εκκλησία αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης, και θα εκμεταλλευτεί το διάστημα που μεσολαβεί προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Υπογράμμισε επίσης ότι στις 12 Μαίου θα πραγματοποιηθεί νέα σύνοδος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τον Σεβασμιώτατο Εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ κατά τις αποκρίσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων