04/05/2020 04/05/2020 Την Κυριακή των Μυροφόρων, 3.5.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντανάσσης Πατρών, κεκλεισμένων των θυρών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην τόλμη και τον ηρωισμό των κηδευτών του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, του ευσχήμονος Βουλευτού και Νικοδήμου του κρυφού μαθητού...
04 Μαΐου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2020 - 22:06

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο στην Πάτρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο στην Πάτρα

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 3.5.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντανάσσης Πατρών, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην τόλμη και τον ηρωισμό των κηδευτών του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, του ευσχήμονος Βουλευτού και Νικοδήμου του κρυφού μαθητού ως και στην τόλμη των αγίων Μυροφόρων γυναικών.

Επίσης, ανέλυσε με θεολογικούς λόγους το δοξαστικό που ψάλλεται κατά την περιφορά του Επιταφίου, την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή «Τον ήλιον κρύψαντα τας ιδίας ακτίνας…»

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ετέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πατρών Νικοδήμου, ο οποίος έφερε το όνομα του Αγίου Νικοδήμου και κατ’ αυτήν την ημέρα εόρταζε τα ονομαστήριά του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Μυροφόρων στην Εγλυκάδα Πατρών και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στις προσωπικότητες των αγίων Μυροφόρων ανδρών τε και γυναικών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων