09/05/2020 09/05/2020 Την Παρασκευή, 8 Μαΐου του 2020, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα κ. Βαρσανόφιος εγκαινίασε στο κτίριο της Επαρχίας την έκθεση «Επαρχία του Λένινγκραντ στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αφιερωμένη στα 75 χρόνια της Μεγάλης Νίκης. Στην τελετή συμμετείχαν ο ιστορικός της Επαρχίας Ιβάν Ραγιέβσκι και υπάλληλοι του Ιστορικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης. Ο...
09 Μαΐου, 2020 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2020 - 13:29

Εγκαινίασε έκθεση ο Μητροπολίτης Αγ. Πετρούπολης

Διαδώστε:
Εγκαινίασε έκθεση ο Μητροπολίτης Αγ. Πετρούπολης

Την Παρασκευή, 8 Μαΐου του 2020, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα κ. Βαρσανόφιος εγκαινίασε στο κτίριο της Επαρχίας την έκθεση «Επαρχία του Λένινγκραντ στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αφιερωμένη στα 75 χρόνια της Μεγάλης Νίκης.

Στην τελετή συμμετείχαν ο ιστορικός της Επαρχίας Ιβάν Ραγιέβσκι και υπάλληλοι του Ιστορικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ιβάν Ραγιέβσκι εξήγησε ότι αρχικά σχεδίαζαν να οργανώσουν την έκθεση στο Ναό της Παναγίας του Καζάν, αλλά λόγω της πανδημίας κατέστη αδύνατο. Τότε αποφάσισαν να την φτιάξουν σε 13 τάμπλετ με δύο βασικές θεματικές ενότητες: «Αθάνατος λόχος της Επαρχίας της Αγίας Πετρούπολης» και «Άθλος στο μέτωπο».

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης δήλωσε μεταξύ άλλων “Δεν υπήρχε οικογένεια στη χώρα μας που δεν επηρεάστηκε από τον πόλεμο. Στην οικογένειά μας υπήρχαν επίσης δύο νεκροί: αυτοί είναι ο παππούς και ο θείος μου. Κάποιος πρέπει πάντα να θέτει το ερώτημα που οδήγησε στην τραγωδία του γιατί συνέβη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων