14/05/2020 14/05/2020 Έναν αιώνα ζωής έκλεισε χθες ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών της νήσου (ΕΔΕΚ), Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής σε Κύπρο και Ελλάδα, που έχουν κλείσει τα 100! Ο Βάσος Λυσσαρίδης, που γεννήθηκε...
14 Μαΐου, 2020 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 18:38

Ένας αιώνας ζωής για τον Βάσο Λυσσαρίδη

Διαδώστε:
Ένας αιώνας ζωής για τον Βάσο Λυσσαρίδη

Έναν αιώνα ζωής έκλεισε χθες ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών της νήσου (ΕΔΕΚ), Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής σε Κύπρο και Ελλάδα, που έχουν κλείσει τα 100!

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, που γεννήθηκε στα Λεύκαρα της Κύπρου στις 13 Μαΐου του 1920, υπήρξε αγωνιστής, ιδρυτής του Κινήματος των Σοσιαλδημοκρατών και Βουλευτής εκλεγμένος στην Λευκωσία.

Τα «χρόνια πολλά» στον κ. Λυσσαρίδη απέστειλε χθες τόσο ο Έλληνας τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Βάσο Λυσσαρίδη και του εξέφρασε τις θερμές ευχές του για τα 100ά του γενέθλια.
Mε την ευκαιρία αυτή εξήρε τον απαράμιλλο, διαχρονικό, αγώνα του κ. Βάσου Λυσσαρίδη υπέρ της Μαρτυρικής Κύπρου και υπέρ της δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως παράδειγμα προς μίμηση τον Βάσο Λυσσαρίδη, γράφοντας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Στον Βάσο Λυσσαρίδη, που η πορεία που ακολούθησε τον καταξίωσε ως άνθρωπο, γιατρό και πολιτικό, ολόθερμες ευχές για τα 100στα του γενέθλια. Η πολύτιμη προσφορά του στην πατρίδα, είναι παράδειγμα για όλους εμάς για εκπλήρωση του δικού μας ιστορικού χρέους απέναντι στον τόπο μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων