20/07/2020 20/07/2020 Εβδομάδα εξελίξεων αναφορικά με τις συζητήσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι αυτή η οποία ξεκινά καθώς την Τετάρτη 22 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως με τους εκπροσώπους που έχει ορίσει η Εκκλησία της Ελλάδος.  Συγκεκριμένα η υπουργός αποφάσισε τη συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων...
20 Ιουλίου, 2020 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 8:57

Εβδομάδα διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

Διαδώστε:
Εβδομάδα διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

Εβδομάδα εξελίξεων αναφορικά με τις συζητήσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι αυτή η οποία ξεκινά καθώς την Τετάρτη 22 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως με τους εκπροσώπους που έχει ορίσει η Εκκλησία της Ελλάδος. 

Συγκεκριμένα η υπουργός αποφάσισε τη συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», με την ΔΙΣ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της να αποδέχεται την απόφαση.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα παραστούν :

ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ,

ο Σεβ. Μη­τρο­πολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ως Πρόεδρος της ΕΚΥΟ,

ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαι­δεύσεως και της επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου,

ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου,

και ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ως Νομικός Σύμβουλος αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση αφορούν στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, το θέμα του καθεστώτος των Κοιμητηρίων αλλά και οι Οργανικές θέσεις των Ιερέων.

Η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε τον Μάιο του 2011 με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου (ΦΕΚ 963 Β- 23/05/2011)

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που συνεδρίασε η εν λόγω Επιτροπή ήταν τον Ιούλιο του 2018 επί υπουργίας του κ. Κώστα Γαβρόγλου. «Υπάρχει όρεξη και από εμάς και από την πολιτεία. Θα κάνουμε έναν αγώνα, θα κάνουμε μια προσπάθεια. Πάντοτε είμαστε υπέρ του αγώνα και τις προσπάθειας» είχε αναφέρει για το ζήτημα σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων