20/07/2020 20/07/2020 Την ακραία ρητορική της Τουρκίας για το κυπριακό εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια ημέρα κατά την οποία η Μεγαλόνησος θρηνεί για τις θηριωδίες και την οδύνη που άφησε πίσω της η εισβολή του Αττίλα στις 20 Ιουλίου 1974, ακρωτηριάζοντας την καθώς το 36,2 % της εδαφικής επικράτειας της...
20 Ιουλίου, 2020 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 15:34

Ο Ερντογάν πέραν της Αγίας Σοφίας βεβηλώνει και την Κύπρο

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν πέραν της Αγίας Σοφίας βεβηλώνει και την Κύπρο

Την ακραία ρητορική της Τουρκίας για το κυπριακό εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια ημέρα κατά την οποία η Μεγαλόνησος θρηνεί για τις θηριωδίες και την οδύνη που άφησε πίσω της η εισβολή του Αττίλα στις 20 Ιουλίου 1974, ακρωτηριάζοντας την καθώς το 36,2 % της εδαφικής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται υπό κατοχή. 

Σαν να μη φτάνουν μάλιστα οι καθημερινές προκλητικές, γεμάτες κινήσεις εντυπωσιασμού για επικοινωνιακούς λόγους, δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Αγία Σοφία, ήρθαν να προστεθούν δηλώσεις που, άκουσον άκουσον, χαρακτηρίζουν ως “ειρηνική” την εισβολή στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για καταπίεση των τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στο μήνυμά του για την 46 επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Ερντογάν αναφέρει ότι συγχαίρει τη «γιορτή ειρήνης και ελευθερίας με την ευκαιρία της 46η επετείου της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ της 20ης Ιουλίου του 1974, η οποία εξάλειψε τελικά την απόπειρα ενάντια στο δίκαιο των τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες της Κύπρου, της ελευθερίας και της ύπαρξής τους».

Προκαλώντας για ακόμη μια φορά την ιστορική μνήμη ο Ερντογάν ανέφερε πως “δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα υπομονής και δεξιοτεχνίας, από εκείνη των τουρκοκυπρίων, οι οποίοι δίνουν αγώνα ισότητας για πάνω από 50 χρόνια!».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που έχει βάλει στόχο να βεβηλώνει καθημερινά τα ιερά μνημεία στη χώρα του, ήρθε σήμερα να βεβηλώσει και το όνομα της Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων