20/07/2020 20/07/2020 ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΕΛΛΑΔΑ»: ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Τυρκουάζ χαλί και μαύρα χάλια! Μπήκε η «μαύρη εβδομάδα» της Αγίας Σοφίας του Ελληνισμού και του παγκοσμίου πολιτισμού. Για ναμάζι ετοιμάζονται οι Τούρκοι κατά την ερχομένη Παρασκευή 24 Ιουλίου και ο Πρόεδρος Ερντογάν σε μία Κυριακάτικη επιθεώρηση τύπου «1453» έλεγξε από τις σκαλωσιές μέχρι...
20 Ιουλίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 19:21

Τα χαλιά στα γόνατά τους θα φωνάζουν ΕΛΛΑΔΑ

Διαδώστε:
Τα χαλιά στα γόνατά τους θα φωνάζουν ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΕΛΛΑΔΑ»: ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Τυρκουάζ χαλί και μαύρα χάλια! Μπήκε η «μαύρη εβδομάδα» της Αγίας Σοφίας του Ελληνισμού και του παγκοσμίου πολιτισμού. Για ναμάζι ετοιμάζονται οι Τούρκοι κατά την ερχομένη Παρασκευή 24 Ιουλίου και ο Πρόεδρος Ερντογάν σε μία Κυριακάτικη επιθεώρηση τύπου «1453» έλεγξε από τις σκαλωσιές μέχρι και τα χαλιά, τα οποία θα τοποθετηθούν στα δάπεδα του ιερού χώρου και αποτελούν ειδική παραγγελία σε χρώμα τυρκουάζ και μοτίβα που συνάδουν, ως προς την πάμφτωχη αισθητική αντίληψη των γειτόνων, με την εσωτερική αρχιτεκτονική του οικοδομήματος.

Το στολίδι της Οικουμένης, το άλλοτε κέντρο της Γης, η Αγιά Σοφιά που σε τύφλωνε ήδη πριν καν την δεις, γιατί σε είχαν καθηλώσει οι διηγήσεις των ταξιδευτών, ευρίσκεται εν έτει 2020 στο έλεος του μασκαρέματος ενός τυρκουάζ χαλιού, κουρτινών και μεροκάματων μερεμετιών, ωσάν ο ιερός ναός να φωνάζει προς τους Τούρκους: «Canım κουράστηκα!», «Ψυχές μου, με κουράσατε!».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΛΑΕΙ: ΦΕΡΑΝΕ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MANISA δηλ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στο μεταξύ, οι αιώνες συνεχίζουν να γελούν ή να κλαίνε, με τα χαλιά που τοποθετούνται κατ’ αυτήν την ώρα στην Αγία Σοφία να παράγονται και να σχεδιάζονται στη Manisa, δηλ. και πάλι στην Μαγνησία του Ελληνισμού, συμπεραίνοντας ότι οι γείτονες θέλουν να ξεφύγουν από το ιστορικό, συνειδησιακό πρόβλημα τους, αλλά οι πνοές του χώματος, κάτω από τα πόδια τους και από τα γόνατά τους, δε θα τους αφήσουν να πάρουν ανάσα!

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Διαβάστε ακόμα – Στρώνουν τα χαλιά στην Αγία Σοφία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων