28/07/2020 28/07/2020 Η  Αγία Σοφία και η φιέστα Ερντογάν αποτελούν βασικό θέμα στον διεθνή τύπο Σύμφωνα με την DW σε σημερινό της δημοσίευμα με τον τίτλο «Στο πνεύμα του πορθητή» η Süddeutsche Zeitung αναφέρει χαρακτηριστικά: «[…] Με την εργαλειοποίηση της Αγίας Σοφίας ο πρόεδρος Ερντογάν δεν απευθύνεται μόνο στους τούρκους μουσουλμάνους. Με το λαϊκίστικο αυτό μείγμα εθνικισμού, νεο-οθωμανικής...
28 Ιουλίου, 2020 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 15:25

Γερμανική εφημερίδα: Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Γερμανική εφημερίδα: Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί την Αγία Σοφία

Η  Αγία Σοφία και η φιέστα Ερντογάν αποτελούν βασικό θέμα στον διεθνή τύπο

Σύμφωνα με την DW σε σημερινό της δημοσίευμα με τον τίτλο «Στο πνεύμα του πορθητή» η Süddeutsche Zeitung αναφέρει χαρακτηριστικά:

«[…] Με την εργαλειοποίηση της Αγίας Σοφίας ο πρόεδρος Ερντογάν δεν απευθύνεται μόνο στους τούρκους μουσουλμάνους. Με το λαϊκίστικο αυτό μείγμα εθνικισμού, νεο-οθωμανικής ανάγνωσης του παρελθόντος αλλά και εξόφθαλμης μουσουλμανικής αδελφοσύνης, προβάλλει εαυτόν ως ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων, ως μαχητή κατά οποιασδήποτε αδικίας, είτε πρόκειται για την ισραηλινή εποικιστική πολιτική και κατοχή στην Παλαιστίνη, είτε για τον πόλεμο στη Συρία, είτε για την εχθρότητα έναντι του Ισλάμ στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση που καρποφορήσει η τακτική του Ερντογάν ενδέχεται να φανερωθεί και η πραγματική συνέπεια του αξιοσημείωτου κηρύγματος της περασμένης Παρασκευής: η κινητοποίηση των μουσουλμάνων που είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική κατάσταση στις χώρες τους και η υποταγή τους σε έναν τούρκο πρόεδρο που μάχεται πρωτίστως για τη διατήρηση της εξουσίας στη χώρα του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων