13/01/2019 13/01/2019 Αυτή, όμως, η κατά χάριν ισοθεϊα που μάς χάρισε με την Ανάληψη Του, δεν ήταν για τον Ίδιον κάτι το ανέξοδο. Του κόστισε πολύ ακριβά.  Για να δώσει και σε εμάς ως δώρο, αυτό που Εκείνος είχε κατά φύση, χρειάστηκε να κατέβει πολύ χαμηλά. “Άδειασε τον εαυτό Του από τη θεϊκή δόξα, πήρε μορφή δούλου και έγινε όμοιος με...
13 Ιανουαρίου, 2019 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2019 - 15:18

Εις Αυτόν λέγεις αυτό;

Διαδώστε:
Εις Αυτόν λέγεις αυτό;

Αυτή, όμως, η κατά χάριν ισοθεϊα που μάς χάρισε με την Ανάληψη Του, δεν ήταν για τον Ίδιον κάτι το ανέξοδο. Του κόστισε πολύ ακριβά. 

Για να δώσει και σε εμάς ως δώρο, αυτό που Εκείνος είχε κατά φύση, χρειάστηκε να κατέβει πολύ χαμηλά.

“Άδειασε τον εαυτό Του από τη θεϊκή δόξα, πήρε μορφή δούλου και έγινε όμοιος με τους ανθρώπους. Και ταπείνωσε τον εαυτόν Του, δείχνοντας τέλεια υπακοή στον Πατέρα του μέχρι θανάτου, και μάλιστα θανάτου σταυρικού” (Φιλ. 2,7). Και με τη θεόσωμη ταφή Του κατέβηκε “εις τα κατώτερα μέρη της γης”, “έως άδου κατωτάτου”.

Κανείς πια δεν μπορεί να τολμήσει, μαζί με τον βλάσφημο σύγχρονο τραγουδοποιό, να Του πει: “Καλά κάθεσαι εκεί πάνω. Ρίξε μια ματιά δω χάμω”.

 

ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ – 13 Ιανουαρίου 2019 – Σε σύνταξη Αρχιμ. Β.Λ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων