16/08/2020 16/08/2020 Γράφει ο Ζακυνθινός συγγραφέας και λαογράφος Διονύσης Φλεμοτόμος Απόψε στην Ζάκυνθο γίνεται το πρώτο σένιο του Αγίου. Είναι η προειδοποίηση πως σε 8 μέρες είναι η μεγάλη, καλοκαιρινή γιορτή του νησιού. Την ώρα ακριβώς της δύσης του ήλιου, το καμπαναρίο της εκκλησίας αρχίζει να χτυπά χαρούμενα τις καμπάνες. Την ίδια ώρα ρίχνονται και 12 κανονιές,...
16 Αυγούστου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 18:02

Το πρώτο σένιο του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Το πρώτο σένιο του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο
  • Γράφει ο Ζακυνθινός συγγραφέας και λαογράφος Διονύσης Φλεμοτόμος

Απόψε στην Ζάκυνθο γίνεται το πρώτο σένιο του Αγίου. Είναι η προειδοποίηση πως σε 8 μέρες είναι η μεγάλη, καλοκαιρινή γιορτή του νησιού. Την ώρα ακριβώς της δύσης του ήλιου, το καμπαναρίο της εκκλησίας αρχίζει να χτυπά χαρούμενα τις καμπάνες. Την ίδια ώρα ρίχνονται και 12 κανονιές, όσες δηλαδή είναι και οι μέρες που το Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου μένει στην Θύρα Του τον χρόνο και όσοι είναι οι μήνες. Οι Ζακυνθινοί στο άκουσμά τους εύχονται: “Χρόνια πολλά και με το καλό του Αγίου μας“.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων