20/08/2020 20/08/2020 Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τίμησαν χθες στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα Του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταρούσας Ιωσήφ. Στον Καθεδρικό Ναό παραβρέθηκαν αρκετοί κρατικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας...
20 Αυγούστου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 13:50

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μόσχα

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μόσχα

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τίμησαν χθες στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα

Του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταρούσας Ιωσήφ.

Στον Καθεδρικό Ναό παραβρέθηκαν αρκετοί κρατικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας καθώς και σπουδαστές από της Θεολογικές Σχολές της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης και το Σεμινάριο της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας, ενώ κατά την εκκλησιαστική παράδοση ο Πατριάρχης ευλόγησε τα προσφερόμενα φρούτα.

Ακολούθως απονεμήθηκαν από τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένα πρόσωπα της χρονιάς, ενώ στη συνέχεια στην αίθουσα του Θρόνου δέχτηκε τους σπουδαστές του Θεολογικού Σεμιναρίου της Ινδονησίας με τους οποίους είχε μια ευχάριστη συζήτηση.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το χθεσινό εορτασμό: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων