22/08/2020 22/08/2020 Στη Χώρα της Μυκόνου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος δεν είχε εορταστεί την κυριώνυμο ημέρα, ιερούργησε σήμερα το πρωί, Σάββατο 22 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με την παρουσία πιστών και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον...
22 Αυγούστου, 2020 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 18:57

“Μέσα στο χώρο της Εκκλησίας υπάρχει η Χάρις του Θεού”

Διαδώστε:
“Μέσα στο χώρο της Εκκλησίας υπάρχει η Χάρις του Θεού”

Στη Χώρα της Μυκόνου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος δεν είχε εορταστεί την κυριώνυμο ημέρα, ιερούργησε σήμερα το πρωί, Σάββατο 22 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με την παρουσία πιστών και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον αγιασμό και την προστασία, που προσφέρει η Εκκλησία από κάθε νόσημα και ασθένεια και υπογράμμισε ότι το νησί της Μυκόνου αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα, που δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί, τονίζοντας, όμως, ότι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, που σεβάστηκε και τήρησε πάντοτε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, υπάρχει πρωτίστως η Χάρη και η Ευλογία του Θεού, που προφυλάσσει κάθε άνθρωπο, γι’ αυτό και οι συμμετέχοντες στη Θεία Λειτουργία, και οι λαμβάνοντες το αντίδωρο και οι εκκλησιαζόμενοι και συμπροσευχόμενοι δεν είχαμε ούτε θα έχουμε προβλήματα, παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα!

Τέλος ευχήθηκε σε όλους για την αυριανή εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθ’ ην εορτάζει η Ιερά και σεβασμία Μονή της Παναγίας Τουρλιανής της Άνω Μεράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων