27/09/2020 27/09/2020 Όλο και πιο συχνά οι χριστιανοί γίνονται στόχος διωγμών στις χώρες που κυριαρχούν οι βουδιστές τόνισε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σε κανάλι της Ρωσίας.  “Όπου συνυπάρχουν χριστιανοί με βουδιστές σε μέρη όπου ο βουδισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία οι χριστιανοί υφίστανται διάκριση και διωγμούς”...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 10:58

Διώκονται οι Χριστιανοί στις βουδιστικές χώρες

Διαδώστε:
Διώκονται οι Χριστιανοί στις βουδιστικές χώρες

Όλο και πιο συχνά οι χριστιανοί γίνονται στόχος διωγμών στις χώρες που κυριαρχούν οι βουδιστές τόνισε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σε κανάλι της Ρωσίας. 

“Όπου συνυπάρχουν χριστιανοί με βουδιστές σε μέρη όπου ο βουδισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία οι χριστιανοί υφίστανται διάκριση και διωγμούς” είπε χαρακτηριστικά. “Στη Μιανμάρ για παράδειγμα οι εθνικιστές βουδιστές απαιτούν να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει τον ασπασμό της Ορθοδοξίας και τους μεικτούς γάμους ενώ στο Βιετνάμ αυξάνεται ο αριθμός των περιπτώσεων όπου οι χριστιανοί υφίστανται διωγμούς” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και έπειτα αναφέρθηκε και στον Ινδουισμό σημειώνοντας “Η πίεση που ασκείται στους χριστιανούς στην Ινδία είναι έντονη, ενώ σε μερικές περιοχές αυτής της χώρας ο χριστιανισμός διαδόθηκε ιστορικά. Ο ινδουισμός, είπε ο Μητροπολίτης  “δεν είναι θρησκεία που ανέχεται τους χριστιανούς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων