29/09/2020 29/09/2020 Σαφές μήνυμα πως ο πόλεμος το μόνο το οποίο μπορεί να επιφέρει είναι οδύνη και κακό έστειλε κατά τη διάρκεια τέλεσης μνημοσύνου στο Varivode της Κροατίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος. Στον τόπο αυτό, στις 28 Σεπτεμβρίου 1995 είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα πολίτες σερβικής καταγωγής ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 18:42

Μηνύματα για ενότητα 25 χρόνια μετά τη σφαγή στο Varivode

Διαδώστε:
Μηνύματα για ενότητα 25 χρόνια μετά τη σφαγή στο Varivode

Σαφές μήνυμα πως ο πόλεμος το μόνο το οποίο μπορεί να επιφέρει είναι οδύνη και κακό έστειλε κατά τη διάρκεια τέλεσης μνημοσύνου στο Varivode της Κροατίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος.

Στον τόπο αυτό, στις 28 Σεπτεμβρίου 1995 είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα πολίτες σερβικής καταγωγής ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας με την κωδική ονομασία “Strom”. Μάλιστα, η βία που ασκήθηκε τότε ξεπέρασε κάθε όριο καθώς οι περισσότεροι από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικιωμένοι.

Ύστερα από 25 χρόνια όλοι πλέον επιδιώκουν την αρμονική συμβίωση και την ειρήνευση στην περιοχή. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε πως “η μνήμη των θυμάτων θα πρέπει να μας θυμίζει πάντοτε πως ο πόλεμος το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι το κακό. Είμαστε πεπεισμένοι πως τα θύματα από εκεί που βρίσκονται προσεύχονται, χωρίς να αναζητούν ποιος είναι ο πραγματικός αίτιος της αρχής του πολέμου, για να επικρατήσει η ειρήνη”.

Από τη πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković παραδέχτηκε, όπως αναφέρει το ibna.gr, πως τότε διαπράχθηκε ένα σοβαρό έγκλημα εναντίον αθώων ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πολεμικές ενέργειες εκείνη την περίοδο σε αυτήν την περιοχή εκφράζοντας τη λύπη του προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια παραβρέθηκε στο μνημόσυνο Πρωθυπουργός της Κροατίας.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων