06/10/2020 06/10/2020 Ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του Κέντρου του Αγίου Βασιλείου του Μέγα στην Αγία Πετρούπολη και το νέο χώρο του στην Επισκοπή του Ναντκοπάνιε Τίχβιν, προς την αποκατάσταση εφήβων που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα, δημιούργησε το εκδοτικό δίκτυο «Ρεύμα». «Η νεολαία να χάνει στη φυλακή — Δεν μπορώ να το φανταστώ!». Σε αυτό το σπίτι στην...
06 Οκτωβρίου, 2020 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 12:35

Ένα ντοκιμαντέρ για την επανένταξη ανηλίκων παραβατών

Διαδώστε:
Ένα ντοκιμαντέρ για την επανένταξη ανηλίκων παραβατών

Ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του Κέντρου του Αγίου Βασιλείου του Μέγα στην Αγία Πετρούπολη και το νέο χώρο του στην Επισκοπή του Ναντκοπάνιε Τίχβιν, προς την αποκατάσταση εφήβων που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα, δημιούργησε το εκδοτικό δίκτυο «Ρεύμα».

«Η νεολαία να χάνει στη φυλακή — Δεν μπορώ να το φανταστώ!». Σε αυτό το σπίτι στην Αγ. Πετρούπολη ζουν οι έφηβοι, που θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης, άλλος για διακίνηση ναρκωτικών, άλλος για ληστείες. Αλλά εδώ επιδιώκουν να τους βοηθήσουν να βγουν από το λάθος δρόμο και να θέσουν πάλι τη ζωή τους σε ράγες. Αλλά θέλουν να το κάνουν αυτό μόνοι τους; Ακριβώς γι ‘ αυτό το θέμα έγινε αυτό το ντοκιμαντέρ του δικτύου «Ρεύμα».

Το Κέντρο της Αγίας Πετρούπολης ιδρύθηκε από την ορθόδοξη ενορία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας το 2004 και είναι το μοναδικό μη κρατικό, ανοιχτό κοινωνικό κέντρο αποκατάστασης εφήβων, που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα, στη Ρωσία. Μέχρι σήμερα, τα προγράμματα του Κέντρου Αποκατάστασης έχουν βοηθήσει 368 ανθρώπους. Από αυτούς, οι 324 δεν έχουν ξαναδιαπράξει αδικήματα.

Σε βάθος τριών ετών, πλησίον του ναού της Γεννήσεως Χριστού στο Ναντκοπάνιε ανοίγει «Χώρος ανάπτυξης», όπου θα γίνεται αποτοξίνωση των τοξικομανών εφήβων που κατοικούν στην περιοχή του Λένινγκραντ και κοινωνικοποίησή τους.

Οι έφηβοι από την Αγία Πετρούπολη φέτος άρχισαν να έρχονται στον χώρο του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Χριστού στο Ναντοκοπάνιε, όπου τους διατίθεται  δωμάτιο για διαμονή, μπορούν να φροντίσουν κατοικίδια ζώα, να κόψουν  ξύλα και με την υποστήριξη επαγγελματιών να μάθουν κεραμική.

Επιμέλεια και μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: diaconia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων