22/10/2020 13/11/2020 Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη συναντήθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δαμασκό. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μετέφερε στον Μακαριώτατο τις αδελφικές ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης των διμερών...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 1:37

Στον Πατρ. Αντιοχείας ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Αντιοχείας ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ

Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη συναντήθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δαμασκό.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μετέφερε στον Μακαριώτατο τις αδελφικές ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου της Αντιόχειας και της Μόσχας, ανθρωπιστικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και θέματα της δια-Ορθόδοξης ατζέντας. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας και στους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την υποστήριξή τους προς τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα αρχαία χριστιανικά προσκυνήματα της Συρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων