22/10/2020 22/10/2020 Ιερείς από όλο το Πατριαρχείο Σερβίας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Τουμάν, ένα ορθόδοξο μοναστήρι του 14ου αιώνα στην ανατολική Σερβία, στο δήμο Golubac όπου εορτάστηκε η επέτειος της ανακομιδής των λειψάνων του Οσίου Ιακώβου του Τουμάν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Γαβριήλ.  Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουμάν...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 17:01

Δημοσίευσαν μία φωτογραφία του Αγίου Ιακώβου του Τουμάν

Διαδώστε:
Δημοσίευσαν μία φωτογραφία του Αγίου Ιακώβου του Τουμάν

Ιερείς από όλο το Πατριαρχείο Σερβίας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Τουμάν, ένα ορθόδοξο μοναστήρι του 14ου αιώνα στην ανατολική Σερβία, στο δήμο Golubac όπου εορτάστηκε η επέτειος της ανακομιδής των λειψάνων του Οσίου Ιακώβου του Τουμάν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Γαβριήλ. 

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουμάν Αρχιμ. Δημήτριος υπενθύμισε στους πιστούς την ενάρετη ζωή του Αγίου Ιακώβου τονίζοντας τον ως παράδειγμα για το σύγχρονο άνθρωπο στο δρόμο της σωτηρίας. “Σε αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού φροντίστε τη δική σας υγεία και την υγεία των αγαπημένων σας προσώπων. Η υπευθυνότητα είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά των Ορθοδόξων Χριστιανών” σημείωσε ο Καθηγούμενος. 

Το μοναστήρι δημοσίευσε και μία φωτογραφία του Αγίου Ιακώβου του Τουμάν, όπως αυτή διακρίνεται ως άνω.

 

 

Επιμέλεια: Ρωμανός Αλβέρτης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΗΓΗ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΛΑΣΙΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων