24/10/2020 24/10/2020 Βλαντίμιρ Λεγκόιντα: “Η αντίληψη ότι η Εκκλησία δε χρειάζεται διάσημους ποιμένες, βασίζεται στα στερεότυπα και ελλιπείς γνώσεις της εκκλησιαστικής ζωής” Στις 23 Οκτωβρίου 2020 ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, άσκησε κριτική στην άποψη που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι οι διάσημοι και...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 16:45

Στον ρόλο των Ποιμένων αναφέρθηκε ο Βλ. Λεγκόιντα

Διαδώστε:
Στον ρόλο των Ποιμένων αναφέρθηκε ο Βλ. Λεγκόιντα

Βλαντίμιρ Λεγκόιντα: “Η αντίληψη ότι η Εκκλησία δε χρειάζεται διάσημους ποιμένες, βασίζεται στα στερεότυπα και ελλιπείς γνώσεις της εκκλησιαστικής ζωής”

Στις 23 Οκτωβρίου 2020 ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, άσκησε κριτική στην άποψη που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι οι διάσημοι και λαμπροί ποιμένες που ασχολούνται με την ποιμαντική αποστολή στο διαδίκτυο, δεν αρέσουν στην Ρωσική Εκκλησία και δεν της χρειάζονται.

Σχολιάζοντας ο κ. Λεγκόιντα τόνισε ότι αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη και πηγάζει από στερεότυπα και ελλιπή γνώση της εκκλησιαστικής ζωής. “Προφανώς είναι ειδήσεις ή δημοσιεύσεις με προσβλητικό και αφελή τίτλο που είναι απόσπασμα από μια έκδοση αντιεκκλησιαστικού περιεχομένου» ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε ότι τέτοιου είδους ποιμένες «χρειάζονται και πολύ μάλιστα» στην Εκκλησία, η οποία τους αγαπάει, τους στηρίζει και μαζί τους προχωράει στο μέλλον, και υπογράμμισε ότι αν στο δημόσιο χώρο θα έχουμε πάντα ως μέτρο εκτίμησης μόνο την εξωτερική αντίδραση, ο άνθρωπος θα μείνει παράλυτος στα λόγια του και στις σκέψεις του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων