03/12/2020 03/12/2020 Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών βρίσκονται 76 τζαμιά και άλλοι χώροι μουσουλμανικής προσευχής στη Γαλλία, και πολλά από αυτά αναμένεται να κλείσουν, αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν σε μήνυμα του στο twitter, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro.   Conformément à mes instructions, les services de l’Etat vont lancer une action massive...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 10:06

Στο “μικροσκόπιο” της κυβέρνησης τα τζαμιά στη Γαλλία

Διαδώστε:
Στο “μικροσκόπιο” της κυβέρνησης τα τζαμιά στη Γαλλία

Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών βρίσκονται 76 τζαμιά και άλλοι χώροι μουσουλμανικής προσευχής στη Γαλλία, και πολλά από αυτά αναμένεται να κλείσουν, αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν σε μήνυμα του στο twitter, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro.

 

Το δημοσίευμα γράφει ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών να ελεγχθούν τα τζαμιά αυτά, εκ των οποία τα 16 βρίσκονται στο Παρίσι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέονται με χώρες του εξωτερικού, οι οποίες προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή εντός της Γαλλικής Επικράτειας.

Υπάρχουν υποψίες πως στα 76 τζαμιά καλλιεργείται ο ισλαμικός αυτονομισμός, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Ο Νταρμανέν έστειλε στις 27 Νοεμβρίου επιστολή στους περιφερειάρχες, διευκρινίζοντας τη δράση που πρέπει να αναλάβουν.
Απο τα 76 τα 18 θα ελεγχθούν άμεσα και μπορεί και να κλείσουν, έγινε γνωστό. Τα 3 βρίσκονται στο υποβαθμισμένο προάστιο Σεν Ντενί.

Η δράση ανακοινώνεται λίγες ημέρες πριν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του θρησκευτικού αυτονομισμού..

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία της χώρας ο Εμμανουέλ Μακρόν έχουν κλείσει στη Γαλλία 43 τζαμιά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων