31/01/2019 31/01/2019 Σε ισχύ τίθεται από σήμερα 31 Ιανουαρίου ο νόμος αναφορικά με τις θρησκευτικές κοινότητες και τη δικαιοδοσίας τους στην Ουκρανία. Ο νόμος ορίζει μηχανισμούς που θα καθορίζουν πώς ακριβώς ένας θρησκευτικός οργανισμός μπορεί να αλλάξει την υπαγωγή του σε θρησκευτικά κέντρα που λειτουργούν στην Ουκρανία και στο εξωτερικό. Βάσει την εν λόγω απόφασης καλείται και...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 9:04

Σε ισχύ ο νόμος για τις θρησκευτικές κοινότητες

Διαδώστε:
Σε ισχύ ο νόμος για τις θρησκευτικές κοινότητες

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα 31 Ιανουαρίου ο νόμος αναφορικά με τις θρησκευτικές κοινότητες και τη δικαιοδοσίας τους στην Ουκρανία.

Ο νόμος ορίζει μηχανισμούς που θα καθορίζουν πώς ακριβώς ένας θρησκευτικός οργανισμός μπορεί να αλλάξει την υπαγωγή του σε θρησκευτικά κέντρα που λειτουργούν στην Ουκρανία και στο εξωτερικό. Βάσει την εν λόγω απόφασης καλείται και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας να αλλάξει το όνομά της.

Εν τω μεταξύ όλο και περισσότερες ενορίες στην Ουκρανία εντάσσονται στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι και οι εννέα ενορίες της στο προάστιο Σοκαλ της επαρχίας Λβίβ, εντάσσονται στην αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων