09/12/2020 09/12/2020 Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη από το Συμβούλιο της Ευρώπης της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και ανάλογες καταδικαστικές αποφάσεις για την Άγκυρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο (10-11 Δεκεμβρίου) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η ατζέντα του Ευρ. Συμβουλίου θα αποτελέσει το αντικείμενο των εργασιών στη Σύνοδο Κορυφής...
09 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2020 - 9:56

Κινητικότητα ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Διαδώστε:
Κινητικότητα ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη από το Συμβούλιο της Ευρώπης της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και ανάλογες καταδικαστικές αποφάσεις για την Άγκυρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο (10-11 Δεκεμβρίου) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η ατζέντα του Ευρ. Συμβουλίου θα αποτελέσει το αντικείμενο των εργασιών στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 14:00 μέσω τηλεδιάσκεψης.
Εν τω μεταξύ, μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε εκ νέου το Παρίσι ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν διαμήνυσε στον Τούρκο ομόλογό του ότι μόνο αν η Άγκυρα ξεκαθαρίσει τις θέσεις της σε σειρά ζητημάτων, είναι εφικτή μια εποικοδομητική σχέση Ε.Ε. – Τουρκίας.

«Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, ο Γάλλος υπουργός υπενθύμισε τα γαλλικά και ευρωπαϊκά αιτήματα για διευκρινίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση μιας εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αποφασίσουν ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Ένωση απέναντι στην Τουρκία, «ποια απόφαση θα ληφθεί, ποια μέτρα θα επιβληθούν ή θα αποφασιστούν», υπογραμμίζοντας ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων