19/12/2020 19/12/2020 “Ἀναμνήσεις ἀπό τόν ἅγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Ἐδέσσης καί κείμενα ἁγιοκατάταξης” είναι ο νέος τίτλος του βιβλίου του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου για τον Άγιο Καλλίνικο όπου δημοσιεύονται αναμνήσεις κληρικών, μοναχών και λαϊκών που γνώρισαν τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.  Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μονής...
19 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2020 - 11:29

Νέο βιβλίο από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο

Διαδώστε:
Νέο βιβλίο από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο

“Ἀναμνήσεις ἀπό τόν ἅγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Ἐδέσσης καί κείμενα ἁγιοκατάταξης” είναι ο νέος τίτλος του βιβλίου του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου για τον Άγιο Καλλίνικο όπου δημοσιεύονται αναμνήσεις κληρικών, μοναχών και λαϊκών που γνώρισαν τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. 

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) περιέχει αναμνήσεις που δεν είναι απόρροια σκέψεων, επιστημονικών αναλύσεων και φαντασίας, αλλά αυθεντικές καταγραφές. Όσα παρουσιάζονται στο βιβλίο περιγράφουν, σκιαγραφούν και αγιογραφούν τον βίο και την πολιτεία ενός αγίου Μητροπολίτου της εποχής μας.

Ακόμη δημοσιεύονται τα κείμενα και οι αποφάσεις για την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως και τα κηρύγματα στον πρώτο εορτασμό της μνήμης του και της ανακομιδής των λειψάνων του.

Τα περιεχόμενα του Βιβλίου είναι τα εξής: 

 

Πατήστε εγώ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων