26/12/2020 26/12/2020 Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας Επίσκοπος Ορέχοβο- Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων ήταν μεταξύ όσων βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου  στο δημαρχιακό μέγαρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Ο επίσκοπος Παντελεήμων έλαβε το βραβείο για  την πολυετή προσφορά του προς όφελος της πόλης...
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:43

Ο δήμαρχος Μόσχας βραβεύει τον Επίσκοπο Παντελεήμονα

Διαδώστε:
Ο δήμαρχος Μόσχας βραβεύει τον Επίσκοπο Παντελεήμονα

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας Επίσκοπος Ορέχοβο- Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων ήταν μεταξύ όσων βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου  στο δημαρχιακό μέγαρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Ο επίσκοπος Παντελεήμων έλαβε το βραβείο για  την πολυετή προσφορά του προς όφελος της πόλης της Μόσχας και των Μοσχοβιτών, τη μεγάλη προσωπική του συμβολή στην υλοποίηση σημαντικών φιλανθρωπικών έργων και  την οργάνωση του έργου για την παροχή βοήθειας και πνευματικής υποστήριξης σε ασθενείς με COVID-19.

Όπως τόνισε ο κ. Σομπιάνιν ο επίσκοπος Παντελεήμονας βρέθηκε πολλές φορές στην «κόκκινη ζώνη» των νοσοκομείων προκειμένου να υποστηρίξει τους ανθρώπους που νοσούν πολύ σοβαρά από τον κορωνοϊό.

“Θεωρώ αυτό το βραβείο ως ύψιστη αναγνώριση του τι κάνει η Εκκλησία τώρα, οι ιερείς που επισκέπτονται τους άρρωστους στο σπίτι, στο νοσοκομείο, στην  κόκκινη ζώνη”, δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας  και πρόσθεσε: “Με την υποστήριξη του Τμήματος Υγείας της Μόσχας, εκπαιδεύσαμε μια ειδική ομάδα ιερέων νοσοκομείων. Ακολουθούν όλους τους κανόνες, ξέρουν πώς να φορούν τον ειδικό εξοπλισμό, ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται στην “κόκκινη ζώνη”. Έχουμε ετοιμάσει έναν ειδικό κανονισμό για την επίσκεψη όσων βρίσκονται εκεί.  Και οι Ορθόδοξοι εθελοντές μας πηγαίνουν σε άτομα που είναι απομονωμένα, βοηθούν τους άστεγους. Αυτό το βραβείο είναι μια αναγνώριση των κοινών μας εργασιών”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων