04/02/2019 04/02/2019 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία έλαβε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σύμφωνα με έρευνα του Ινσιτούτου Sotsi, που αναδημοσιεύει το το Kyivpost, το 43,9%  δηλώνει ότι συντάσσεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ ένα ποσοστό 15,2% εξακολουθεί να υποστηρίζει  την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ενδεικτικό...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:34

Υπέρ του Μητρ. Επιφάνιου η πλειοψηφία των Ουκρανών

Διαδώστε:
Υπέρ του Μητρ. Επιφάνιου η πλειοψηφία των Ουκρανών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία έλαβε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σύμφωνα με έρευνα του Ινσιτούτου Sotsi, που αναδημοσιεύει το το Kyivpost, το 43,9%  δηλώνει ότι συντάσσεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ ένα ποσοστό 15,2% εξακολουθεί να υποστηρίζει  την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ενδεικτικό το κλίματος πάντως, που επικρατεί στην Ουκρανία, είναι ότι ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 38,4% από αυτούς που δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει λάβει θέση.

Στην ίδια έρευνα το 70,7% των Ουκρανών δηλώνουν ότι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων