23/01/2021 23/01/2021 “Το σχέδιο μιας χώρας για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να βασίζεται στην εκπαίδευση και την υγεία, με βάση πάντα τις χριστιανικές αξίες”, τονίζει σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ρουμανικής Ακαδημίας, Ίον Άουρελ Πόπ.  Με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Ένωσης των Ρουμανικών Ηγεμονιών ο κ. Πόπ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία του ρουμανικού...
23 Ιανουαρίου, 2021 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2021 - 14:18

“Οι χριστιανικές αξίες να είναι η βάση του σχεδίου μιας χώρας”

Διαδώστε:
“Οι χριστιανικές αξίες να είναι η βάση του σχεδίου μιας χώρας”

“Το σχέδιο μιας χώρας για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να βασίζεται στην εκπαίδευση και την υγεία, με βάση πάντα τις χριστιανικές αξίες”, τονίζει σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ρουμανικής Ακαδημίας, Ίον Άουρελ Πόπ. 

Με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Ένωσης των Ρουμανικών Ηγεμονιών ο κ. Πόπ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία του ρουμανικού έθνους τονίζοντας ιδιαίτερα τους δεσμούς του με την χριστιανική πίστη.

Όπως σημείωσε το μυστικό της επιτυχίας στην εκπαίδευση είναι η οικογένεια η οποία αποτελεί τον πρώτο πυρήνα κοινωνικοποίησης του παιδιού. “Μέσα από την οικογένεια το παιδί μαθαίνει να αγαπά και την πατρίδα του. Συνεπώς η οικογένεια γίνεται και εστία υγειούς μετάδοσης του πατριωτισμού”, ανέφερε.

“Οι ιερείς είναι επίσης ένα είδος γονέων για πολλούς ανθρώπους. Αυτοί είναι πνευματικοί γονείς” είπε για το ρόλο του κλήρου στη σημερινή κοινωνία, ενώ σχολίασε και τους παράγοντες που οδηγούν πολλές φορές τους νέους να απομακρύνονται από την Εκκλησία.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων