28/01/2021 28/01/2021 Μια πολύ συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβε η ομάδα του Facebook από το Μαυροβούνιο “Δεν δίνουμε τα Ιερά”, ηχογραφώντας τα τροπάρια του Αγίου Σάββα, από πιστούς σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έτσι ένα μουσικό κολάζ. Το βίντεο αρχίζει με την ομιλία του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς, κ. Ιωαννικίου, για την εορτή...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 9:01

“Ενώνοντας τις καρδιές των Σέρβων”

Διαδώστε:
“Ενώνοντας τις καρδιές των Σέρβων”

Μια πολύ συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβε η ομάδα του Facebook από το Μαυροβούνιο “Δεν δίνουμε τα Ιερά”, ηχογραφώντας τα τροπάρια του Αγίου Σάββα, από πιστούς σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έτσι ένα μουσικό κολάζ.

Το βίντεο αρχίζει με την ομιλία του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς, κ. Ιωαννικίου, για την εορτή του πρώτου Αρχιεπισκόπου και διαφωτιστή των Σέρβων, Αγίου Σάββα, που τιμήθηκε χθες 26 Ιανουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο.

Διαβάστε: «Ο Άγ. Σάββας της Σερβίας μπήκε στην ψυχή του λαού μας»

Στο βίντεο, περίπου 30 άνθρωποι ο καθένας από την πόλη στην οποία διαμένει και κάποιοι μπροστά από την εκκλησία τους, τραγούδησαν ένα μέρος του ύμνου.
Από την Πριζρένη έως τη Σκόδρα και το Βελιγράδι, από την Ιερουσαλήμ, έως την Ρωσία και από τον Καναδά έως την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική όλοι τους συμμετείχαν με αυτόν τον τρόπο σε έναν ξεχωριστό, λόγω της πανδημίας εορτασμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα από τους Σέρβους σε όλον τον κόσμο περιορίστηκαν σημαντικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων