03/02/2021 03/02/2021 Έλληνες συντηρητές έργων τέχνης αποκαθιστούν χριστιανικές εικόνες και αγιογραφίες σε ορθόδοξες εκκλησίες στην Τουρκία. Οι συντηρητές από τη Θεσσαλονίκη εργάζονται εδώ και 8 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας αποκαταστήσει χριστιανικά έργα τέχνης σε 25 ορθόδοξες εκκλησίες! Τώρα, οι ειδικοί εργάζονται για την εικόνα της “Μεταμορφώσεως του Σωτήρος” του 16ου αιώνα. Λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 14:10

Τουρκία: Έλληνες συντηρητές αποκαθιστούν χριστιανικές εικόνες

Διαδώστε:
Τουρκία: Έλληνες συντηρητές αποκαθιστούν χριστιανικές εικόνες

Έλληνες συντηρητές έργων τέχνης αποκαθιστούν χριστιανικές εικόνες και αγιογραφίες σε ορθόδοξες εκκλησίες στην Τουρκία.

Οι συντηρητές από τη Θεσσαλονίκη εργάζονται εδώ και 8 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας αποκαταστήσει χριστιανικά έργα τέχνης σε 25 ορθόδοξες εκκλησίες! Τώρα, οι ειδικοί εργάζονται για την εικόνα της “Μεταμορφώσεως του Σωτήρος” του 16ου αιώνα. Λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, ο ρυθμός αποκατάστασης έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο συντηρητής Βενιζέλος Γαβριλάκης, «ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η τρέχουσα περίοδος, θα τελειώσει αργά ή γρήγορα. Η δουλειά μας πάνω σε αυτά τα ανεκτίμητα αντικείμενα θα τα διατηρήσει, έτσι ώστε να οι άνθρωποι να αντλούν έμπνευση και δύναμη από αυτά. Πρόκειται για εικόνες και αγιογραφίες που θα επιβιώσουν για αιώνες».

Πηγή: smotrim.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων