08/02/2019 08/02/2019 Στο τουρκικό δίκτυο TGRT Haber και τη δημοσιογράφο Ασλιγκιούλ Ατάσαγκουν Τσέμπι παραχώρησε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν φύγει από την Κωνσταντινούπολη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού ο πρωθυπουργός ζητεί την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης  και αποκάλυψε ότι ένας από τους παππούδες του γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη....
08 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:45

Αλ. Τσίπρας: «Πρέπει να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης»

Διαδώστε:
Αλ. Τσίπρας: «Πρέπει να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης»

Στο τουρκικό δίκτυο TGRT Haber και τη δημοσιογράφο Ασλιγκιούλ Ατάσαγκουν Τσέμπι παραχώρησε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν φύγει από την Κωνσταντινούπολη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού ο πρωθυπουργός ζητεί την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης  και αποκάλυψε ότι ένας από τους παππούδες του γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Νομίζω σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα τη Θεολογική Σχολή και το όμορφο νησί το οποίο βρίσκεται η Σχολή. Συνάντησα εκεί αρκετούς Τούρκους που με υποδέχθηκαν φιλικά, αργότερα συμμετείχα στη λειτουργία. Νομίζω το σημαντικό είναι πως εκεί δώσαμε ένα μήνυμα πως χωρίς να υπάρχει φόβος και μίσος θα μπορούμε να συνυπάρχουμε. Αν ανοίξει η Θεολογική Σχολή, που πρέπει να ανοίξει, θα έχουμε κάνει νέα βήματα. Αυτό θα είναι ένα νέο βήμα για να ζούμε μαζί. Θα είναι σύμβολο για να ζουν μαζί οι δυο λαοί», υπογράμμισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων