15/02/2021 15/02/2021 Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού ιερούργησε Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου με το παλαιό εορτολόγιο.  Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία μετείχαν και κρατικοί αξιωματούχοι, ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ανέγνωσε ειδική ευχή για...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 21:45

Η εορτή της Υπαπαντής στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Υπαπαντής στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού ιερούργησε Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου με το παλαιό εορτολόγιο. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία μετείχαν και κρατικοί αξιωματούχοι, ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ανέγνωσε ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα θεολογικά νοήματα της εορτής. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της Ορθδοδόξου πίστεως στη ζωή του πιστού. “Η Ορθόδοξη πίστη πρέπει να παραμείνει μέχρι το τέλος αυτής της εποχής στη ζωή και τη συνείδηση ​​του λαού μας”, σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη διάσωση της Ορθοδοξίας στα χρόνια του κομμουνιστικού αθεϊστικού καθεστώς, επισημαίνοντας τις αντοχές που επέδειξαν οι πρόγονοι τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων