16/02/2021 16/02/2021 Δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, είχε χθες μεταξύ άλλων η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση τον Zafer Sönmez , Διευθύνοντα Σύμβουλο του κρατικού οργανισμού “Turkey Wealth Fund”, και τον Gökay Otyam, Σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, τους οποίους συνόδευε ο Στράτος Δολτσινιάδης, επιχειρηματίας, από την Πόλη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 9:26

Στο Φανάρι οι επικεφαλής του TWF και της Κεντρικής Τράπεζας

Διαδώστε:
Στο Φανάρι οι επικεφαλής του TWF και της Κεντρικής Τράπεζας

Δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, είχε χθες μεταξύ άλλων η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση τον Zafer Sönmez , Διευθύνοντα Σύμβουλο του κρατικού οργανισμού “Turkey Wealth Fund”, και τον Gökay Otyam, Σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, τους οποίους συνόδευε ο Στράτος Δολτσινιάδης, επιχειρηματίας, από την Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνοδικούς Μητροπολίτες δέχθηκε σε ακρόαση ο Οικ. Πατριάρχης

Το Ταμείο πλούτου της Τουρκίας (TWF) είναι ένας κρατικός οργανισμός που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016 και τα μέλη του διορίζονται από την κυβέρνηση.
Αν και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Τσαφέρ Σονμέζ, το TWF “λογοδοτεί” απευθείας στον πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν.
Αποτελεί το κυρίαρχο επενδυτικό όργανο της Τουρκίας, εστιάζοντας σε στρατηγικές βιομηχανίες όπου ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να πάρει τα ηνία

Κάποια από τα επενδυτικά σχέδια του Ταμείου για το 2021 είναι τα εξής:

Το TWF θα προκηρύξει διαγωνισμούς για ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στο Αφσίν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ήδη, επτά κινεζικές εταιρείες φέρονται να έχουν ενδιαφερθεί για το έργο.
Θα επιλεγεί ξένος στρατηγικός εταίρος για το πετροχημικό πρότζεκτ στο Ισκεντερούμ, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρώιμες εργασίες. Το εργοστάσιο σκοπεύει να παράγει προϊόντα που σήμερα η Τουρκία εισάγει.
Το Ταμείο θα αυξήσει την εξόρυξη χρυσού σε 20 περιοχές που έχουν λάβει άδεια από την κυβέρνηση. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή χρυσού σε 150 τόνους ετησίως, από 42 τόνους σήμερα

Φωτογραφία- Πατριαρχικός Ναός Αγίου Γεωργίου: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων