16/02/2021 16/02/2021 Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Κάιρο οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεόδωρος Β’. Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Άγιο Δημήτριο Ζεϊτούν. Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Ναυκρατίδος...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 21:32

Πανηγυρικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Κάιρο οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Άγιο Δημήτριο Ζεϊτούν.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Ναυκρατίδος κ. Νάρκισσος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός.

Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Μετά τη Θεία Λειτουργίά θα δεχθεί τις ευχές της παροικίας στην αίθουσα του θρόνου.

Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων