18/02/2021 18/02/2021 Τις πρώτες μέρες ενός έτους έκανε τραπέζι στους οδοκαθαριστάς της πόλεως Εδέσσης. Στο τραπέζι των οδοκαθαριστών συνδαιτημόνων και ο Δεσπότης! Οι απλοί άνθρωποι του μόχθου έφαγαν και ήπιαν και είπαν πολλά και διάφορα στον Δεσπότη. Και αυτός τους άκουγε όλους με προσοχή και ενδιαφέρον. Φεύγοντας έδωσε σε όλους και ένα μικρό δώρο και τους προέπεμψε...
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2021 - 21:04

Αγ. Καλλίνικος Εδέσσης: «Και λίγο είναι αυτό που τους κάνω»

Διαδώστε:
Αγ. Καλλίνικος Εδέσσης: «Και λίγο είναι αυτό που τους κάνω»

Τις πρώτες μέρες ενός έτους έκανε τραπέζι στους οδοκαθαριστάς της πόλεως Εδέσσης. Στο τραπέζι των οδοκαθαριστών συνδαιτημόνων και ο Δεσπότης!

Οι απλοί άνθρωποι του μόχθου έφαγαν και ήπιαν και είπαν πολλά και διάφορα στον Δεσπότη. Και αυτός τους άκουγε όλους με προσοχή και ενδιαφέρον. Φεύγοντας έδωσε σε όλους και ένα μικρό δώρο και τους προέπεμψε μέχρι και την μεγάλη σιδερένια καγκελόπορτα του Μητροπολιτικού οίκου. Παρατυχών εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια αυτή του Επισκόπου.

«Σεβασμιώτατε, βλέπω ξεπροβοδίζετε τους σκουπιδιάρηδες μέχρι και την καγκελόπορτα του σπιτιού σας! Μεγάλη τιμή τους κάνετε».

«Αγαπητέ κύριε… αυτοί οι απλοϊκοί άνθρωποι καθημερινώς μας απαλλάσσουν από τα σκουπίδια μας και τις βρωμιές μας. Πόσο μας τιμούν και πόσο μας ευεργετούν με την εργασία τους! Γι’ αυτό τους αξίζει κάθε τιμή. Και λίγο είναι αυτό που τους κάνω. Η Αγία Γραφή άλλωστε λέγει: Απόδοτε τω την τιμήν την τιμήν».

Μητροπολίτου Ναυπάκτου “Αναμνήσεις από τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης και κείμενα αγιοκατάταξης”, Εκδόσεις Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων