08/04/2021 08/04/2021 Τα νέα δυτικά καταναλωτικά πρότυπα καταστρέφουν την χριστιανική ταυτότητα, υποστήριξε ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα σε συνέντευξή του στο περιοριδικό International Affairs προσθέτοντας ότι οι τακτικές που υιοθετούν οι πολυεθνικές σκοτώνουν τη δημιουργικότητα και την ελευθερία του. Ο Σέρβος σκηνοθέτης μίλησε για την υποβάθμιση ενός ατόμου στον δυτικό πολιτισμό, την παγκόσμια κρίση, αλλά και...
08 Απριλίου, 2021 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 9:39

Κουστουρίτσα: Χωρίς τον Θεό γινόμαστε κοπάδι

Διαδώστε:
Κουστουρίτσα: Χωρίς τον Θεό γινόμαστε κοπάδι

Τα νέα δυτικά καταναλωτικά πρότυπα καταστρέφουν την χριστιανική ταυτότητα, υποστήριξε ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα σε συνέντευξή του στο περιοριδικό International Affairs προσθέτοντας ότι οι τακτικές που υιοθετούν οι πολυεθνικές σκοτώνουν τη δημιουργικότητα και την ελευθερία του.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης μίλησε για την υποβάθμιση ενός ατόμου στον δυτικό πολιτισμό, την παγκόσμια κρίση, αλλά και τις αρχές και αξίες που βασίζονται στον ορθόδοξο πολιτισμό.

Ο Κουστουρίτσα αναφέρει ότι το πρότυπο που προβάλλεται, ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τον Θεό, αφήνει τον κόσμο έρμαιο και τόσο εύκολο στη χειραγώγηση όσο ένα “κοπάδι προβάτων ή αγελάδων”.

“Χωρίς τον Θεό ο άνθρωπος μπορεί να χειραγωγηθεί όπως ένα κοπάδι” είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων